Join Us On Facebook

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η ΕΠΟ απελευθερώνει τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές!

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2016, under | No comments


Σάλο πρόκειται να προκαλέσει η νέα πρόταση που ετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ η ΕΠΟ, από την 1η Ιουλίου 2016, βάσει της οποίας οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές απελευθερώνονται από την «ομηρία» των ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς αυτά θα υποχρεούνται να ανανεώνουν όλα τα δελτία των αθλητών τους από ηλικίας των 11 χρόνων και μετά!

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της ΕΠΟ, προτείνουν την έκδοση υποχρεωτικών δελτίων ορισμένου χρόνου για τους παίκτες έναντι χρηματικού αντιτίμου καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ομοσπονδία, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργήσει με όρους αγοράς, ενώ υπάρχει και σχετική υπόδειξη της για χρονική συμβατική σχέση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ανάμεσα στα σωματεία και τους ποδοσφαιριστές.
Αν η ανωτέρω πρόταση ισχύσει τελικά, τότε οι κερδισμένοι θα είναι αφενός η ίδια η ΕΠΟ, η οποία θα μπορέσει να αυξήσει τα έσοδά της και αφετέρου οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που, πλέον, δεν θα είναι δέσμιοι των σωματείων τους, παίζοντας με την πιθανότητα το δελτίο τους να βρεθεί καρφωμένο σε κάποιον τοίχο.

Αυτοί, που πιθανότητα θα αντιδράσουν επί του θέματος, θα είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία αφού, ουσιαστικά, κάθε χρόνο από τον Ιούλιο του 2016 θα υποχρεούνται να ανανεώνουν όλα τα δελτία των αθλητών τους από ηλικίας των 11 χρόνων και μετά, καταβάλλοντας σχετικό παράβολο. Κατά συνέπεια, οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι θα χάσουν όλα τα δικαιώματα επί των ποδοσφαιριστών τους, αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο συντριπτικός πλέον αριθμός των ποδοσφαιριστών τους θα υπογράφουν δελτία μικρής χρονικής διάρκειας.

Αυτά τα νέα δελτία θα είναι ορισμένου χρόνου υποχρεωτικά με το σχετικό παράβολο
1 έτους: 70 ευρώ
2 έτων: 60 ευρώ
3 ετών: 50 ευρώ
4 ετών: 40 ευρώ
5 ετών: 30 ευρώ

Σημειώνεται ότι, ήδη, ισχύει το μέτρο που ορίζει ότι όποιος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής το επιθυμεί, μπορεί να υπογράφει δελτίο ορισμένου χρόνου, πληρώνοντας, όμως, τσουχτερό παράβολο ( 300 ευρώ για 1 έτος, 200 για 2 έτη, 100 ευρώ για 3 έτη). Με τη μείωση αυτών των παραβόλων, όλοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα οδηγηθούν στα δελτία ενός ή δυο χρόνων, με κερδισμένους τους ίδιους αλλά και τα ταμεία της ΕΠΟ.

ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΑΠΌ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Βάση της σχετικής πρότασης της ΕΠΟ, από αυτό το καλοκαίρι, υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην μεταγραφική περίοδο που διαμορφώνονται ως εξής:

Από αυτή την μεταγραφική περίοδο ( του Ιουλίου 2016) οι μεταγραφές μπορούν να πραγματοποιούνται ελεύθερα από την 1η Ιουλίου έως και την 31 Οκτωβρίου & και από την 1η Ιανουαρίου έως και την 28η Φεβρουαρίου.

Οι Υποσχετικές μπορούν να πραγματοποιούνται από την 1η Ιουλίου έως και την 31 Αυγούστου & και από 1η Ιανουαρίου έως και 31 Ιανουαρίου

Οι διεθνείς μεταγραφές παραμένουν ως έχουν δηλαδή από την1η Ιουλίου έως και την 31 Αυγούστου & 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Ιανουαρίου

Οι επανεγγραφές θα πραγματοποιούνται από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31 Οκτωβρίου & από την 1η Φεβρουαρίου έως και 31η Μαρτίου


Οι πρώτες εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την 1η Οκτωβρίου έως και την 30η Νοεμβρίου & και από την 1η Μαρτίου έως και την 31η Μαρτίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου