Join Us On Facebook

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Δήλωση Προέδρου του Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ κ. Βάρτζελη Παναγιώτη

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2015, under | No comments


Δήλωση Προέδρου του Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ κ. Βάρτζελη Παναγιώτη

Ο Αθλητικός Όμιλος ΛΕΒΑΝΤΕ, πιστός σε όσα αταλάντευτα δήλωνε από τις 31/05/2015, οπότε και οριστικοποιήθηκε η δυνατότητα συμμετοχής του στη Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2015-2016 και παρά τα όσα τεχνηέντως ή μη ακούγονταν, ανήκει, πλέον και τυπικά στην κατηγορία αυτή.

Ποτέ δεν μας πέρασε από το μυαλό να αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.
Το οφείλαμε στους εαυτούς μας σαν ανταμοιβή των κόπων και θυσιών που κάναμε πολλά χρόνια τώρα, στους ποδοσφαιριστές που έφεραν την ομάδα μέχρι εδώ, στο Ζακυνθινό ποδοσφαιρικό κοινό που ΕΠΡΕΠΕ να βιώσει την τριπλή εκπροσώπηση του μικρού νησιού μας στις Εθνικές κατηγορίες, ακόμα και στο ποδοσφαιρικό κοινό ολόκληρης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μιας και ΜΟΝΟ η Ζάκυνθος θα το εκπροσωπούσε σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Μα πάνω από όλα το οφείλαμε στην ίδια την Ομάδα που, προσωρινά, υπηρετούμε, στην ιστορία της και στους κατοίκους των δύο μικρών κοινοτήτων – Αγίων Πάντων και Γαλάρου – που τη στηρίζουν 25 χρόνια τώρα.

Το όνειρο που ξεκίνησε στις 10 Μαϊου 2015 με τη συμμετοχή μας στους αγώνες κατάταξης, συνεχίζεται.

Βέβαια, από τότε έχουνε αλλάξει πολλά πράγματα, στην ομάδα, στο νησί και στη χώρα γενικότερα. Ο καταρχήν σχεδιασμός μας ανατράπηκε μιας και η αναγνώριση, οι επευφημίες και οι δηλώσεις στήριξης, έμειναν, δυστυχώς, δηλώσεις. Όταν επιχειρήσαμε και επιχειρούμε να «εξαργυρώσουμε» τη μεγάλη, αυτή, επιτυχία μας, με ανταποδοτικές κινήσεις συμπαράστασης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με αρνήσεις και αδιαφορία. Είτε από τις Αρχές της Ζακύνθου – με φωτεινή εξαίρεση τον κ. Αντιπεριφερειάρχη κ.κ. Νιοτόπουλο, είτε από μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού κόσμου, είτε, ακόμα και από ποδοσφαιριστές και προπονητές, με τις υπερβολικές για την εποχή απαιτήσεις που προβάλλουν.

Δυστυχώς για το ζακυνθινό και περιφερειακό ποδόσφαιρο, προέκυψε και η αποχώρηση της άλλης ομάδας μας, του ΑΟΠ Ζακυνθιακού από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, αδυνατώντας, οικονομικά, να υποστηρίξει την μεγάλη περυσινή του επιτυχία.

Ο ΑΟ ΛΕΒΑΝΤΕ όμως, είναι ΕΚΕΙ.
Ανάμεσα στις 100 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η μικρότερη από όλες, η οικονομικά ασθενέστερη από όλες, η λιγότερο έμπειρη από όλες, αλλά εκεί, ανάμεσα τους. Ίσως γιατί είναι η πιο περήφανη, η πιο πεισματάρα και η πιο «τρελή» από όλες.

Ίσως, να αγωνιζόμαστε μεταξύ συγγενών και φίλων, ίσως να έχουμε ένα ρόστερ με αρκετούς νεαρούς, φιλόδοξους και ταλαντούχους παίκτες από άλλα μέρη της Ελλάδας, ίσως να έχουμε κάποιον εξίσου νεαρό, φιλόδοξο, εκτός κυκλωμάτων και «άγνωστο» προπονητή… Είναι πολλά αυτά που μπορεί να συμβούν φέτος. Όμως καταλήξαμε και είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι το σημαντικότερο από όλα είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και η δυναμική παρουσία της Ζακύνθου στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο χάρτη της Ελλάδας.

Ο ΑΟ ΛΕΒΑΝΤΕ θα δώσει φέτος τη δυνατότητα στους ζακυνθινούς να υποδεχθούν, να ταξιδέψουν και να δούν από κοντά τον Πανηλειακό, την Καλαμάτα, την Σπάρτη και πολλές άλλες ιστορικές ομάδες και στους κατοίκους των άλλων πόλεων να επισκεφτούν το νησί μας και να συζητάνε για μια ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ομάδα που πήγε στο «σπίτι» τους με ευγένεια, χαμόγελο και αξιοπρέπεια.
Σεβόμαστε, τιμούμε και θα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα τοπικά πρωταθλήματα και πολύ περισσότερο την διοργανώτρια αρχή τους, ΕΠΣ Ζακύνθου. Άλλωστε εκεί «γεννηθήκαμε», «μεγαλώσαμε», και τελικά καταξιωθήκαμε.

Μας κάνει δε ιδιαιτέρως χαρούμενους το γεγονός ότι για φέτος και σε κόντρα των δυσοίωνων οικονομικών προβλέψεων, αναμένεται ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, κυρίως στην Α’ τοπική κατηγορία, με μεγάλους προϋπολογισμούς, συμμετοχή ιστορικών, για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο, ομάδων και ικανότατων ποδοσφαιριστών.

Μας λυπεί, όμως και μας προβληματίζει το γεγονός ότι δεν καταφέραμε, μέχρι στιγμής, να προσελκύσουμε κάποιους από τους επίδοξους επενδυτές του τοπικού και κάποιους πρωτοκλασσάτους ποδοσφαιριστές που, κατά τα φαινόμενα, επιλέγουν να επιστρέψουν και να αγωνιστούν εκεί.

Παραμένοντας σταθεροί στην επιλογή μας να μην εμπλεκόμαστε σε «περίεργες» δοσοληψίες και σενάρια συνωμοσίας, αποδίδουμε τα παραπάνω σε δική μας, αποκλειστικά, αδυναμία να πείσουμε για το σχέδιό μας και την αξιοπιστία μας, παρόλο που δεν έχουμε ΠΟΤΕ δώσει τέτοιες αφορμές.
Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να ψαχνόμαστε, να συζητάμε και να προσπαθούμε, με μόνο κίνητρο τη βιώσιμη και αξιοπρεπή μας παρουσία στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Χρειαζόμαστε, όμως, βοήθεια. Υλική αλλά και ηθική.

Έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή, καλούμε όλους να είναι μαζί μας. Αθλητές που έχουν όρεξη και μεράκι να «ανέβουν» ποδοσφαιρικό επίπεδο. Επιχειρηματίες που νοιάζονται για τη διαφήμιση του νησιού και της επιχείρησής τους. Τοπικούς «άρχοντες» που αποφάσισαν να μετουσιώσουν σε έργα τα «παχιά» λόγια. Δημοσιογράφους και ΜΜΕ που συμφωνούν μαζί μας ότι η παρουσία στη Γ’ Εθνική κατηγορία είναι σημαντικότερη από το με ποιόν ποδοσφαιριστή ή προπονητή θα συνεργαστούμε. Και, τέλος, απλούς, αγνούς φιλάθλους που χαίρονται και επιθυμούν να παρακολουθούν ζακυνθινές ομάδες σε αγώνες με μεγάλους και μικρότερους αντιπάλους εκτός Ζακύνθου.

Οι προθεσμίες και οι ημερομηνίες είναι δευτερεύουσας σημασίας μπροστά στο σκοπό. Εμείς είμαστε εδώ και περιμένουμε, με ξεκάθαρο πλάνο, ανοικτοί σε προτάσεις.
Κατανοούμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της οικονομικής ύφεσης στην οποία βρίσκεται όλη η χώρα. Άλλωστε κι εμείς τις αντιμετωπίζουμε καθημερινά.


Όμως διαβεβαιώνουμε ότι και οι «απαιτήσεις» μας είναι πλήρως εναρμονισμένες με την κατάσταση αυτή, χωρίς, την ίδια στιγμή, να διαπραγματευόμαστε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τις αξίες μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

Blog Archive