Join Us On Facebook

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Προέδρου σκέψεις

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2015, under | No comments


Αγαπητοί Φίλοι

Με αφορμή την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας του ΑΟ Λεβάντε στην Γ' Εθνική θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.

Το Δ.Σ της ομάδας αποτελούμενο από 10 άτομα με καταγωγή από τα γενέτειρα χωριά του ΑΟ Λεβάντε τους Αγίους Πάντες και το Γαλάρο, ξεκίνησε μια προσπάθεια πριν έξι χρόνια ανάδειξης της ομάδας με σταθερή ανοδική πορεία κάθε χρόνο με αποκορύφωμα την περυσινή χρονιά με την κατάκτηση του νταμπλ στην Ζάκυνθο και στην ανέλπιστη επιτυχία της ανόδου στην Γ' Εθνική.

Τι είναι όμως Γ΄Εθνική;
Είναι ένα νόμισμα που έχει δύο όψεις. Η μια η πιο λαμπερή δείχνει ότι είναι το όνειρο κάθε ερασιτεχνικού σωματείου, κάθε παράγοντα και κάθε ποδοσφαιριστή, που δεν αρκείται στα τοπικά πρωταθλήματα και θέλει να ταξιδέψει ανά την Ελλάδα και να αγωνιστεί σε μεγάλες πόλεις, με γνωστές και ιστορικές ομάδες. Σε γήπεδα γεμάτα κόσμο, γήπεδα που κάποτε έβλεπαν μόνο από την τηλεόραση με σκοπό να διευρύνουν τις ποδοσφαιρικούς τους ορίζοντες.

Η άλλη όμως όψη δείχνει μια κατηγορία ερασιτεχνική στο όνομα αλλά επαγγελματική στα έξοδα, με τις ομάδες να μην έχουν καμία κρατική βοήθεια, αλλά να πρέπει να ταξιδεύουν να αγωνιστούν ανά την Ελλάδα, με έξοδα αγώνων και διαιτησίας πολύ υψηλά και να συντηρούν παίκτες και προπονητές.

Πώς θα σταθεί μια ομάδα εκεί; 

Τα ιστορικά σωματεία έχουν χορηγούς και πιστούς οπαδούς που τους βοηθούν, βλέπουμε όμως τώρα τελευταία ότι και αυτές έχουν οικονομικά προβλήματα και φθάνουν στο σημείο να μην δηλώνουν συμμετοχή. Πως θα αντέξει τότε μια μικρή ομάδα από τα χωριά της Ζακύνθου; Το Δ.Σ καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και το τρέξιμο ατελείωτο. Κακά τα ψέματα μόνοι μας δεν μπορούμε να σηκώσουμε όλο αυτό το βάρος. Το όνειρο της Γ΄Εθνικής δεν μπορεί να γίνει εφιάλτης για κανέναν.

Όλοι ζούμε σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή και η συμμετοχή του ΑΟ Λεβάντε στην Γ΄Εθνική θα φέρει στο νησί 13 ομάδες, αρκετούς φιλάθλους, διαιτητές και παρατηρητές, είναι αυτό που λέμε ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, και λίγα νησιά έχουν την τύχη να διαθέτουν. Θα δώσει την χαρά στους ποδοσφαιρόφιλους να δουν ιστορικές ομάδες και να απολαύσουν ωραία και δυνατά παιχνίδια.

Για να γίνουν όμως αυτά χρειαζόμαστε βοήθεια υλική και ηθική. Πρέπει να έρθουν δίπλα μας οι επιχειρηματίες που θέλουν διαφημιστούν γιατί χρειαζόμαστε την βοήθεια τους. Πρέπει οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο, το χειροκρότημα και ο πανηγυρισμός σε ένα γκολ είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για την ομάδα και τα 5 ευρώ του εισιτηρίου είναι μεγάλη οικονομική ανάσα.

Ένα εισιτήριο διαρκείας όλοι μπορούμε να αγοράσουμε.

Ας σκεφτούμε όλοι εάν θέλουμε ομάδες σε ανώτερες του τοπικού κατηγορίες. Εκτός του ΑΠΣ Ζάκυνθος που όλοι αγαπάμε και βοηθάμε, φέτος είναι ο ΑΟ Λεβάντε που μας εκπροσωπεί όχι μόνο εμάς αλλά μια ολόκληρη περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, του χρόνου μπορεί να είναι άλλος μπορεί και δύο. 


Εμείς το Σάββατο ξεκινάμε τον "πόλεμο" δίνοντας την πρώτη μάχη κόντρα στον Κανάρη Νενήτων από την Χίο στις 16:00 στο γήπεδο του Μαχαιράδου. Αν είστε μαζί μας είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τον "πόλεμο". Εάν είμαστε μόνοι θα παλέψουμε υπερήφανα με όλες μας τις δυνάμεις και όσο πάει.

Παναγιώτης Βάρτζελης
Πρόεδρος ΑΟ Λεβάντε


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

Blog Archive