Join Us On Facebook

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τεράστια και ιστορική νίκη 1-0 την Μαύρη Θύελλα

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2015, under | No comments


Με κατάθεση ψυχής, με υπέρβαση και με αυταπάρνηση η ομάδα του Λεβάντε πέτυχε την πρώτη της ιστορική νίκη και μάλιστα σε ένα από τα πιο βαριά ονόματα όπως αυτό της Καλαμάτας με 1-0 με γκολ του Μουτσάϊ στο 8΄ λεπτό!



Δάκρυα χαρά, στιγμές μοναδικές, όμορφες που μονάχα το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει… Μπορεί να βρίσκεται στα «τάρταρα» της βαθμολογίας ο ΑΟ Λεβάντε, όμως το απόγευμα της Κυριακής “έγραψε την δική του ιστορία….
Νίκησε την μεγάλη ιστορική ομάδα της Καλαμάτας μέσα στο νησί με 1-0 και απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Άσχετα αν κάποιοι εκτός νησιού παραμονές του παιχνιδιού είχαν τελειωμένη και διαλυμένη την ομάδα του Λεβάντε!

Μια ομάδα που κτίστηκε με κόπο και με μεράκι απέδειξε στο πανελλήνιο ότι όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να υπάρχει θέληση, πίστη και αφοσίωση! Πρώτη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο Σύλλογο, που όμως δεν μπόρεσε να σταθεί αντάξιος του ονόματος του! Κρίμα γιατί εμείς όλοι που αγαπάμε το ποδόσφαιρο την Καλαμάτα την θέλουμε πολύ ψηλά… Ο «Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ, ακριβώς όπως και στον μύθο όπως μα τον έχουν διδάξει στα σχολεία… ένα κτύπημα του Αιμιλιάνο Μουτσάϊ στο 8΄ λεπτό ήταν ικανό να ξαπλώσει κάτω ο «γίγαντας».

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους Καλαματιανούς όταν στο 8΄ λεπτό ο Μπουτσάϊ με ωραίο πλάγιο σουτ έκανε το 1-0! Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πήγαν το παιχνίδι στα μέτρα τους, ασφυκτικό πρέσιγκ, πολύ τρέξιμο και αλληλακάλυψη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του Α΄ μέρους που κύλησε χωρίς φάσεις με την Καλαμάτα να περιορίζεται μόνο στην κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου.

Στην επανάληψη όπως ήταν φυσικό το ματς πήρε φωτιά στην κυριολεξία καθώς οι γηπεδούχοι γύρισαν μαζικά πίσω και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους για κάνουν ευκαιρία! Στο 48΄ Μια κεφαλιά του Αγγελόπουλου από καλό σημείο έστειλε την μπάλα με δύναμη να κτυπήσει στο έδαφος και μετά να καταλήξει την αγκαλιά του Κοντοπίδη! Το παιχνίδι στην συνέχεια ήταν δυνατό με πολλές μονομαχίες κυρίως στην μεσαία γραμμή. Οι της Καλαμάτας όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Ζακυνθινής ομάδας.

Στο 78΄ η «Μαύρη Θύελλα» ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιμικλή αλλά ο διαιτητής, σωστά έδωσε επιθετικό φάουλ. όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση της Καλαμάτας κορυφωνόταν… Στην περιοχή του Κοντοπίδη γινόταν ομηρικές μάχες, μάχες, σώμα με σώμα. Από το 80 και μετά ήταν μια «ρωσική ρουλέτα» καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν όλοι μπροστά και οι του Λεβάντε έβγαιναν στην κόντρα επίθεση!

Στο 86΄ μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν ο Θ. Τζιαφέρης έπιασε ωραία κεφαλιά από κτύπημα κόρνερ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θωμά. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά καθώς η μπάλα ήταν συνεχώς γύρω από την μεγάλη περιοχή του Κοντοπίδη ο οποίος στο 89΄ έκανε την απόκρουση του αγώνα όταν ο Κερμενίδης σουτάρισε συρτά στην γωνία αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε και έσωσε την ομάδα του!

Τα τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Λεβάντε νικήτρια με 1-0. Μια μεγάλη νίκη και ιστορική απέναντι στην Καλαμάτα

Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ: Κοντοπίδης, Κοντούλης, Γεωργούσης, Οικονομόπουλος, Τζιαφέρης Αθ., Σιδηρόπουλος, Μαρούδας Μ., Τσανακτσόγλου (63΄ Σκιαδόπουλος), Μουτσάι (82΄ Τζιαφέρης Κ.), Μπινιχάκης, Πλατέλλας (85΄ Πυλαρινός).


ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θωμάς, Γαλανόπουλος, Καλαγκάνης, Ίλιεφ, Νινιός (63΄ Λίπι), Τσιμικλής, Τορεσάνι (58΄ Κολιμήτρας), Ρήγας, Παναγιωτόπουλος, Αθανασόπουλος (46΄ Κερμενίδης), Αγγελόπουλος.

Πηγή : www.ioniansports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου