Join Us On Facebook

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΑΡΘ 14) ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Σάββατο, Απριλίου 21, 2012, under | No comments


1. ΣΤΟΛΕΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι να φορούν σε όλη τη διάρκεια αυτών τη στολή τους, η οποία υποχρεωτικά περιλαμβάνει: ΦΑΝΕΛΛΑ -ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ - ΚΑΛΤΣΕΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ και ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ.

α
) Οι ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα δηλώνουν στη διοργανώτρια τα χρώματά τους, καθώς επίσης και τις εναλλακτικές περιπτώσεις στις στολές των ποδοσφαιριστών (φανέλλες - παντελονάκια - κάλτσες). Η δήλωση αυτή γίνεται συγχρόνως με τη δήλωση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

β
) Οι ομάδες έχουν το έμβλημά τους, που αποτυπώνεται στο επάνω αριστερό σημείο της φανέλλας των ποδοσφαιριστών.

γ
) Για τις ομάδες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Α΄, Β΄, Γ΄ Εθνικών κατηγοριών και το Κύπελλο επαγγελματιών υποχρεωτικά ο αριθμός του παίκτη στην πλάτη της φανέλλας πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο και να έχει ύψος τουλάχιστον 25 εκατοστά.Όλοι οι αριθμοί πρέπει να είναι ευδιάκριτοι. Μόνο ένας αριθμός πρέπει να υπάρχει στο μπροστινό μέρος του παντελονιού στο δεξί πόδι σε εμφανή θέση, ο οποίος πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα εκατοστά και ευδιάκριτος. Το χρώμα αυτών των αριθμών πρέπει να είναι διάφορο από τα χρώματα της φανέλλας των παικτών και να είναι σκούρο αν βρίσκεται σε ανοικτό φόντο και αντίστροφα.Οι αριθμοί πρέπει να κυμαίνονται από το 01 έως το 99, να έχουν μόνο ένα χρώμα και να μην περιέχουν ούτε διαφημιστικά, ούτε διακοσμητικά στοιχεία.

δ
) Οι τερματοφύλακες έχουν διαφορετικό χρώμα στολής από τους άλλους συμπαίκτες τους.
 
ε) Οι αρχηγοί των ομάδων έχουν ειδικό διακριτικό περιβραχιόνιο, στο αριστερό τους χέρι.


2. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ομάδες που επιθυμούν να διαφημίσουν πάνω στις στολές των ποδοσφαιριστών διάφορα προιόντα αφού τύχουν της σχετικής έγκρισης από την διοργανώτρια, οφείλουν να τηρούν τις ακόλουθες προυποθέσεις:

α
) Η διαφήμιση αποτυπώνεται στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος της φανέλλας του ποδοσφαιριστή, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τις ομάδες.

β
) Η διαφήμιση δεν έχει φόντο, δεν τονίζεται και δεν περικλείεται σε πλαίσιο.

γ
) Η διαφήμιση έχει το όνομα ή το έμβλημα του προϊόντος. Είναι επιτρεπτή η διαφήμιση κάθε προιόντος εφόσον αυτό επιτρέπεται για τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA .

δ
) Η διαφήμιση, άμεση ή έμμεση, προιόντων που είναι αντίθετα με την αθλητική ιδέα απαγορεύεται.

ε 
) Η διαφήμιση κατασκευαστών αθλητικών στολών αποτυπώνεται στο επάνω δεξιό μέρος της φανέλλας των ποδοσφαιριστών, δεν έχει φόντο και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα15 τετραγωνικά εκατοστά.

στ
) Ειδικά για το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο οι όροι και οι προϋποθέσεις της διαφήμισης καθορίζονται με εγκύκλιο της διοργανώτριας.


3. ΕΦΑΡΜΟΓΗ

α) Ο διαιτητής του αγώνα μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης ομάδας αναγράφει στο Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις. Το σωματείο που δεν εφαρμόζει τις διατάξεις της παραγράφου 2 μετά από διαπίστωση της διοργανώτριας παραπέμπεται στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα μετά από έγγραφη αίτηση της διοργανώτριας.


β) Ο διαιτητής του αγώνα υποχρεώνει την γηπεδούχο ομάδα να αλλάξει στολή, όταν τα χρώματα των δύο αγωνιζομένων ομάδων είναι όμοια ή παρεμφερή και ματαιώνει την ποδοσφαιρική συνάντηση όταν η γηπεδούχος ομάδα αρνείται να εφαρμόσει την υπόδειξή του. Η υπαίτια της ματαίωσης του αγώνα ομάδα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 περ. α΄ εδ. στ στ.


4. α.) Στην περίπτωση που ποδοσφαιριστής ή ποδοσφαιριστές μιας ομάδας φοράνε διαφορετική στολή με διαφορετικό χρώμα απαυτό που έχουν οι στολές των συμπαικτών τους, ή φανέλλα χωρίς αριθμό, καταρχήν δεν επιτρέπεται η συμμετοχή τους στον αγώνα, ύστερα από απόφαση του διαιτητή που αναγράφεται στο Φ.Α. και γνωστοποιείται στον αρχηγό της ομάδας. Όταν ο ποδοσφαιριστής ή ποδοσφαιριστές αρνούνται να συμμορφωθούν με την υπόδειξη του διαιτητή, τότε αυτός, αφού αναγράψει τούτο στο Φ.Α., αν ο αγώνας δεν έχει αρχίσει, διατάσσει την ματαίωσή του ή αν ο αγώνας έχει αρχίσει διατάσσει τη διακοπή του. Στην τελευταία περίπτωση στην υπαίτια ομάδα επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 του παρόντος κανονισμού.

β.) Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που με αποκάλυψη του εσωτερικού της φανέλας των διαφημίζουν προιόντα ή αποκαλύπτουν ρατσιστικά συνθήματα, τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ, εφόσον η παράβασητους αυτή αναγράφεται στο Φ.Α.

5. Οι ομάδες που αγωνίζονται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα Α΄, Β΄, Γ΄ Εθνικών κατηγοριών είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν εγγράφως στη διοργανώτρια Ε.Π.Α.Ε. προ της ενάρξεως των πρωταθλημάτων τον αριθμό της φανέλλας με τον οποίο οι ποδοσφαιριστές τους θα αγωνίζονται καθόλη τη διάρκεια των πρωταθλημάτων. Επίσης, πέραν του αριθμού, ο οποίος θα παραμένει σταθερός κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ή της αγωνιστικής περιόδου για τον ποδοσφαιριστή που έχει δηλωθεί, στην πλάτη της φανέλλας και πάνω από τον αριθμό θα αναγράφεται το επώνυμο του ποδοσφαιριστή στα ελληνικά για τους Έλληνες και στα λατινικά για τους αλλοδαπούς με στοιχεία ύψους 10 εκατοστών το καθένα.


Αλλαγή της παραπάνω δήλωσης επιτρέπεται μόνο κατά τη διάρκεια της μετεγγραφικής περιόδου και σε περίπτωση απόκτησης ή αποχώρησης ποδοσφαιριστή.Ειδικότερα για την ΑΕθνική Κατηγορία υποχρεωτικά στο άνω μέρος της χειρός και πριν από το τέλος του βραχίονος, αποτυπώνεται στρογγυλό έμβλημα που περιέχει το όνομα της Λίγκας, σύμφωνα με ειδικό έγγραφο ή εγκύκλιο της διοργανώτριας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

Blog Archive