Join Us On Facebook

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Συγκλονιστική ανατροπή στο τέλος ο Λεβάντες μέσα στο Μαχαιράδο (2-1 τον Αστέρα)

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2012, under | No comments







Στο γήπεδο του Μαχαιράδου σε ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής ο Λεβάντες με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και να πάρει τους βαθμούς της νίκης κερδίζοντας 2-1 τον Αστέρα.


Οι… πριμαντόνες του Ν. Βεντουρή πήραν ψυχωμένη νίκη μέσα στο Μαχαιράδο από τον ιστορικό Αστέρα με συγκλονιστική ανατροπή στα τελευταία λεπτά.
Ο αγώνας ήταν από τους πιο συναρπαστικούς που έχουν διεξαχθεί στην ιστορία των τοπικών μας Πρωταθλημάτων. Πιο έτοιμος, με παίκτες «καμικάζι» εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Λεβάντες που με το… καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις του. Είχε τις προϋποθέσεις να «καθαρίσει» τον αγώνα ο Αστέρας στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους.
Πολλά «τρεξίματα» από την αρχή οι φιλοξενούμενοι
Με διάθεση και πείσμα για να κυνηγήσει το πρώτο γκολ στη συνάντηση μπήκε ο Λεβάντες στο Μαχαιράδο και από το πρώτο λεπτό έχασε ευκαιρία, όταν ο Αντωνόπουλος μπήκε αριστερά της περιοχής του Αστέρα, με απειλητικό τρόπο έκανε το σουτ, ο Μάργαρης απέκρουσε και ο Βάλβης εν συνεχεία πέταξε τη μπάλα σε κόρνερ. 
Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ήταν η σειρά του Αστέρα να απειλήσει, όταν ο Σταμίρης εκτέλεσε φάουλ, ο Βάλβης έκανε την προβολή μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα ακούμπησε στον Κωστή και βγήκε έξω (κόρνερ). 
Στο 14’ ο Κωστής με εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή του Αστέρα έστειλε τη μπάλα στο τοίχος, για να περάσει λίγα εκατοστά πλάγια της εστίας του Μάργαρη.
Τη μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία της συνάντησης σπατάλησε ο Λεβάντες στο 19’, όταν ο Τζιαφέρης βρήκε τον Αντωνόπουλο και ο τελευταίος μπέρδεψε τον βηματισμό, με αποτέλεσμα μπροστά στον Μάργαρη να επιχειρήσει χλιαρό πλασέ (μπλόκαρε ο τερματοφύλακας). Δύο λεπτά μετά ο Αντίοχος Χ. πλησίασε στη μικρή περιοχή του Λεβάντε και με ένα δυνατό γέμισμα έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ. 
Ανώτερος για μισή ώρα, αλλά «μίλησαν» στο τέλος οι μικροί
Εμφανώς, πιο βελτιωμένη εικόνα είχε ο Αστέρας στο δεύτερο μέρος, με τον Λεβάντε να μένει στα… αποδυτήρια.
Στο 59’ ο Σταμίρης που ήταν ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών των γηπεδούχων βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Πάστρα που με ένα γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μαρίνο, ενώ στο 66’ είχαμε το 1-0 με τον Σταμίρη να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή. 
Στο 71’ είχαμε μια φάση για την οποία μάλλον φωνάζει ορθώς ο Αστέρας όταν ο Πάστρας ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, ο Ρένεσης (τελευταίος παίκτης) τον έσπρωξε, ο έμπειρος επιθετικός έπεσε στο έδαφος, όμως ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα. 
Δευτερόλεπτα μετά χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα όταν ο Σέλληνας εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Κωστάκης έκανε την προβολή και ο Πάστρας προ κενής εστίας δεν πρόλαβε τη μπάλα, στην προσπάθειά του να σκοράρει. 
Στο 76’ ο Λεβάντες άρχισε να δείχνει δείγματα… αφύπνισης, αφού ο Μυλωνάς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τζιαφέρης την προβολή, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Βάλβη και ο Μάργαρης μπλόκαρε και «καθάρισε» μια πολύ επικίνδυνη στιγμή για την ομάδα του. 
Μετά από μια φάση διαρκείας ο Λεβάντες ισοφάρισε στο 88’ με συρτό σουτ του Παναγιώτη Δρόσουέξω από την περιοχή (1-1). 
Ο Βεντουρής και οι παίκτες του πίστεψαν στο όνειρο και μία γρήγορη μεταβίβαση του Μυλωνά στον Τζιαφέρη και εκπληκτική πλαγιοκόπηση του τελευταίου απέφερε βούτυρο… στο ψωμί του Πλέσσα. 
Ο τελευταίος από τη μικρή περιοχή διαμόρφωσε το 1-2 (στις καθυστερήσεις) που ήταν τελικό αποτέλεσμα. 
Καλοδουλεμένη μηχανή έδειξε ο Λεβάντες που δεν είχε στη σύνθεσή του τον Κ. Τζιαφέρη λόγω τιμωρίας. Θα χρειαστεί χρόνο ο Αστέρας όμως πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να διεκδικήσει τίτλο. 
Διακριθέντες: Από τους νικητές δεν υστέρησε κάποιος. 
Ο τρόπος που αναπτυσσόταν η ομάδα από το κέντρο και μπροστά ήταν πραγματικά συντονισμένος και ανά διαστήματα εντυπωσιακός. Από τον Αστέρα ξεχώρισαν οι Σταμίρης, Κωστάκης, Μπουζιάνος. 
Καλός ο διαιτητής Κωστάκης, ελέγχεται ωστόσο για τη φάση του 71ου λεπτού με τον Πάστρα να παρεμποδίζεται από τον Ρένεση που ήταν τελευταίος παίκτης, πριν τον τερματοφύλακα. Επόπτες οι Φλάμπουρας, Τρομπούκης. 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ (Ν. Ντόβρος): Μάργαρης, Σέλληνας (77’ Κυβετός), Βάλβης, Γούλιαρης, Μπουζιάνος, Νταλανάϊ, Αντίοχος Χ. (90+ Τζαβαλάς), Κωστάκης, Πάστρας, Σταμίρης, Αντίοχος Κ.
ΑΟ ΛΕΒΑΝΤΕ (Ν. Βεντουρής): Μαρίνος, Μυλωνάς, Ρένεσης (82’ Χόντος), Κωστής, Μπελέρι, Βεντουρής, Παππάς, Πλέσσας, Δρόσος, Τζιαφέρης (90+ Μπένκο), Αντωνόπουλος Κ. (75’ Πάνος).
Κ. Μάργαρης/ioniansports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου