Join Us On Facebook

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

" Ψαράδικη βαρκούλα"

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Σάββατο, Ιουνίου 20, 2015, under | No comments


Καλησπέρα σας κύριοι και κυρίες ή καλημέρα σας ανάλογα με το πότε διαβάζετε αυτό το άρθρο. Από πόρτες το γυρίσαμε σε καράβι με ναύτες μούτσους και καπεταναίους. Μόνο που επειδή η ομάδα του ΑΟ Λεβάντε είναι η μοναδική ομάδα Πανελλαδικά στην ιστορία της Γ΄Εθνικής από τόσο μικρό χωριό ή πόλη, δεν πρόκειται για καράβι αλλά για ψαράδικη βαρκούλα. Και ως επί το πλείστον στις ψαράδικες βαρκούλες το πλήρωμα δεν είναι επαγγελματίες όπως στα καράβια, αλλά ερασιτέχνες.

Η ψαράδικη βαρκούλα λοιπόν βγαίνει για ψάρεμα κάθε μέρα αλλά όπως λέει και η παροιμία <<του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο 10 φορές είναι αδειανό και 1 γεμάτο>>, όμως συνεχίζει να βγαίνει για ψάρεμα κάθε μέρα μέχρι να πετύχει στο σκοπό της να γεμίσει τα δίχτυα της, δεν είναι καράβι να κάνει δοκιμαστικά ταξίδια και να βάζει τσάμπα τις μηχανές να δουλεύουν γιατί τα έξοδα είναι αρκετά.

Έρχεται όμως αυτή η 1 φορά που το <<πιάτο του ψαρά>> δηλαδή τα δίχτυα της βαρκούλας είναι γεμάτα και τότε πλήθος κόσμου μαθαίνει τα νέα και πλησιάζει την βαρκούλα είτε να θαυμάσει την ψαριά είτε να αγοράσει.

Η μία και μοναδική φορά είναι αρκετή να γεμίσει με αυτοπεποίθηση το πλήρωμα της βαρκούλας να συνεχίσει το ψάρεμα της μέχρι το τέλος της ψαρευτικής σεζόν και τότε να γίνει ο απολογισμός.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

Blog Archive