Join Us On Facebook

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Οι ομάδες που κέρδισαν την άνοδο στη Γ΄ Εθνική (Αφιέρωμα)

Posted by Α.Ο ΛΕΒΑΝΤΕ Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2015, under | No comments



Νέο… αίμα μπαίνει στη Γ΄ Εθνική, καθώς ολοκληρώθηκαν (σχεδόν) τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των Ε.Π.Σ. και προέκυψαν οι 13 ομάδες που πήραν την άνοδο, ενώ υπάρχει μια εκκρεμότητα. Το προσεχές Σάββατο αναμένεται να κληρώσει το ποια θα είναι η 14η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική, μιας και Σπάρτη και Κυπαρισσία ισοβάθμησαν στον 13ο όμιλο των μπαράζ ανόδου.

Νέστος Χρυσούπολης

Ο Νέστος Χρυσούπολης επιστρέφει πιο δυνατός και πιο έμπειρος στη Γ’ Εθνική, κάνοντας μια ονειρική σεζόν. Εκτός από το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην ΕΠΣ Καβάλας, πήρε ακόμα και το Κύπελλο Καβάλας, ενώ σήκωσε και το Κύπελλο Ερασιτεχνών. Στα μπαράζ κατάφερε να διασφαλίσει την πρωτιά και να επιστρέψει μετά από έναν χρόνο στη Γ’ Εθνική, ενώ του απομένει ένα παιχνίδι να δώσει ακόμα, όπου θα διεκδικήσει κι άλλο τρόπαιο. Το προσεχές Σάββατο 6/6 ο Νέστος θα αγωνιστεί με τα Τρίκαλα στην Κατερίνη για το Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών.

ΑΠΕ Λαγκαδά

Μετά από 17 χρόνια… ταλαιπωρίας στην ΕΠΣ Μακεδονίας, η ΑΠΕ Λαγκαδά πανηγύρισε την επιστροφή του σε εθνική ερασιτεχνική κατηγορία. Στο παρελθόν η ΑΠΕΛ έχει αγωνιστεί στη Β’ Εθνική, τη σεζόν 1982-83, αλλά και στη Γ’ Εθνική για τέσσερις σεζόν, από το 1983 ως το 1987.

Απόλλων Κρύας Βρύσης

Ιστορία στη Β’ και τη Γ’ Εθνική έχει γράψει ο Απόλλων Κρύας Βρύσης, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε πέσει στα χαμηλά του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Πέλλας. Φέτος κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και με εκπληκτικές εμφανίσεις ο Απόλλων επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες μετά από 13 χρόνια.

Εορδαϊκός

Στη Γ’ Εθνική επιστρέφει ο Εορδαϊκός μετά από τέσσερα χρόνια. Και πέρυσι συμμετείχε στα μπαράζ, αλλά έχασε την άνοδο από τη Θύελλα Φιλώτα. Η ομάδα της Πτολεμαΐδας έχει μακρά παράδοση στη Β’ και τη Γ’ Εθνική, καθώς μετά 8 συμμετοχές στο δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, αλλά και 13 στη Γ’ Εθνική, όταν εκείνη ήταν επαγγελματική.

Φαρκαδόνα
Πρωτάρα στη Γ’ Εθνική είναι η Φαρκαδόνα, που έχει αγωνιστεί μόλις δύο φορές στη Δ’ Εθνική. Η ομάδα των Τρικάλων ήταν εντυπωσιακή φέτος και ελπίζει να κάνει αξιοπρεπείς εμφανίσει στη Γ’ Εθνική, γράφοντας ιστορία.

Πύδνα Κίτρους

Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετέχει στη Γ’ Εθνική η Πύδνα Κίτρους συνεχίζοντας την παράδοση των πιερικών ομάδων. Η ομάδα του Κίτρους κατέκτησε φέτος πρωτάθλημα και Κύπελλο στην ΕΠΣ Πιερίας και κατάφερε να πετύχει τον κύριο στόχο της, που ήταν η πρωτιά στα μπαράζ και η άνοδος στη Γ’ Εθνική.

Χαλκίδα
Άμεση ήταν η επιστροφή της Χαλκίδας στη Γ’ Εθνική, μετά από έναν χρόνο απουσίας. Η ιστορία του ΑΟΧ είναι μεγάλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει μεγάλη δυναμική. Έχοντας αγωνιστεί στην Α’ Εθνική, αλλά και για πολλά χρόνια στη Β’ και τη Γ’ Εθνική, η Χαλκίδα αποτελεί μια από τις ιστορικές δυνάμεις που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Αχέρων Καναλακίου

Η επιστροφή του Αχέροντα Καναλακίου στη Γ’ Εθνική μετά από 20 χρόνια αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός. Το 1995 είχε αγωνιστεί η ομάδα της Πρέβεζας και πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία και μετά από χρόνια, έχοντας αρκετές συμμετοχές στη Δ’ Εθνική, επιστρέφει με σκοπό να… παραμείνει.

Ηράκλειο
Πολλά χρόνια προσπαθούσε το Ηράκλειο να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες και τελικά το κατάφερε φέτος με εμφατικό τρόπο. Η αθηναϊκή ομάδα ήταν η μόνη στα μπαράζ που έκανε το 6 στα 6 και δεν άφησε κανέναν άλλο να κάνει όνειρα ανόδου. Με ισχυρή διοίκηση και δυνατή ομάδα το Ηράκλειο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Κανάρης Νενήτων

Η Χίος επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, με τον Κανάρη Νενήτων να κερδίζει επάξια τη συμμετοχή του στη Γ’ Εθνική. Ο Κανάρης έχει αγωνιστεί μόνο μέχρι τη Δ’ Εθνική και πλέον είναι έτοιμος να πάρει το βάπτισμα του πυρός στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία, βάζοντας ξανά το νησί του στο χάρτη. Η χρονιά φέτος ήταν ιδανική για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς κατέκτησαν και το νταμπλ στην ΕΠΣ Χίου.

Ιάλυσος

Ο Ιάλυσος επιστρέφει στη Γ’ Εθνική, μετά από μια σαρωτική σεζόν στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου, όπου κατέκτησε και Κύπελλο και πρωτάθλημα. Στα μπαράζ ξεπέρασε το εμπόδιο της Θύελλας Ραφήνας και θα αγωνιστεί και πάλι στη Γ’ Εθνική, βάζοντας και τη Ρόδο πάλι στον εθνικό χάρτη του ποδοσφαίρου. Η φανέλα του Ιάλυσου είναι βαριά, μιας και έχει πολλές συμμετοχές σε Β’ και Γ’ Εθνική και η συμμετοχή των Ροδιτών δίνει άλλη αίγλη στην κατηγορία.

ΑΟ Λεβάντε

Η… σταχτομπούτα της Γ’ Εθνικής φέτος είναι η ομάδα της Ζακύνθου, ΑΟ Λεβάντε. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΑΟ Λεβάντε θα λάβει μέρος σε πρωτάθλημα εθνικής εμβέλειας, καθώς δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκτός νησιού, ούτε στη Δ’ Εθνική.

Ερμής Ζωνιανών

Ένας χρόνος ήταν πολύς για να λείπει ο Ερμής Ζωνιανών από τη Γ’ Εθνική και επέστρεψε και πάλι στην κατηγορία ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Ρεθύμνου. Στα Ζωνιανά είναι έτοιμοι για τη δεύτερη συμμετοχή τους στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, όντας πλέον πιο ώριμοι και έμπειροι για να καθιερωθούν.


ΠΗΓΗ: onsports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

Blog Archive